marți, 26 noiembrie 2013

Magicianul Radu prin ochii Luminiţei

               Șase iulie, 2012, a fost şi va fi cea mai frumoasa zi din viaţa mea. Întâlnirea cu scriitorul  meu preferat, cu dumneavoastră, dragă domnule  Radu  Paraschivescu, a devenit un vis împlinit.
         Cu stropi de ploaie pe părul bogat şi pe cămaşa bleu, cu un zâmbet senin, prietenos, cu privirea caldă şi sinceră - aşa aţi păşit pragul bibliotecii din Bratca. Emoţiile care m-au copleşit  s-au topit într-o avalanşă de confesiuni şi amintiri ,,călătorind” prin cele mai frumoase oraşe ale lumii, admirând opere de artă, civilizaţii. Biblioteca  s-a transformat, miraculos, într-un eden terestru  inundat de lumina caldă,solară.
          Apariţia cărţii ,,Căutătorii de poveşti”a însemnat balsam picurat în sufletele cititorilor noştri, mici, tineri sau maturi. Cu sinceritate, cu bucurie, cu o sensibilitate rară, cu frumuseţea ,,clipei trăite, cu umor; aşa aţi scris povestea bibliotecii noastre, iar Bratca a devenit pentru mine, pentru un moment, centrul Universului. O imensă emoţie mi-a inundat sufletul de cititor, dar  şi de personaj al povestii ,, Tanti Lumi în ochii lumii”.
          După vizita dumneavoastră ,copiii au scris şi ei poveşti, tinerii v-au citit cărţile, iar numele dumneavoastră  a devenit familiar pe buzele brătcanilor.
          Pentru ca, întâlnirea noastră  magică să rămână şi mai viu gravată, pentru totdeauna, în inimile şi sufletele noastre, dumneavoastră, cu bagheta fermecată, aţi mai împlinit o profeţie: apariţia ziarului local ,,Informaţia de Bratca”. Acum  pot spune, cu certitudine, că, sunteţi posesorul unor puteri fermecate si fermecătoare.
        De atunci, din magicul  6 iulie, retrăiesc, zi de zi, cu aceeaşi imensă, intensă si tulburătoare emoţie, dar şi cu bucurie, fericirea  celor  90 de minute fermecate , ale întâlnirii noastre, o ,, întâlnire de suflet, bogată,  tonică, veselă”, pentru mine unică, impresionantă, de neuitat.
       Pentru tot ce ne-aţi dăruit ,vă mulţumesc şi vă doresc bucurii, fericire, sănătate, aceeaşi inspiraţie prodigioasă şi, să ne mai vrăjiţi, mereu, cu poveştile ascunse în jobenul fermecat .
             Cu toata iubirea, preţuirea şi admiraţia,

                                                 Luminiţa Izdrailă

Un comentariu:

  1. Felicitări pentru faptul ca ești un personaj important din Cauttatorii de Povesti a lui Radu Paraschivescu pentru ca nu oricine este este comparat de acesta cu un "far de-a binelea"
    Ani

    RăspundețiȘtergere