marți, 26 noiembrie 2013

DE SUFLET, DIN SUFLET

Este  o poveste de suflet, dar şi din suflet. De ce? Pentru că faptele frumoase, generoase, se nasc în inimă şi se fac  din  suflet, cu dragoste, cu dăruire şi altruism.
                     Cu mulţi ani în urmă, prin 1990, un   tânăr din   Valea -Crişului,  Firezar Petru, pe atunci student, a plecat în SUA cu o bursă în ştiinţele politice. În 2002, stabilindu-se in Minnesota, se căsătoreşte cu Christina Wash şi vor avea 8 copii : 4 fete şi 4 băieţi, toţi pasionaţi de muzică şi fiecare cântând la un instrument: pian, vioară sau violoncel.
                      După 11 ani, Petru revine în ţară cu soţia şi cu cinci copii dintre cei opt. Revederea plaiurilor natale a  fost încărcată cu emoţii, dar şi umbrită de tristeţe pentru că au întâlnit familii sărace, oameni care aveau nevoie de ajutor. Atunci, a încolţit în inima lor, ideea de a face ceva pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi.
                     În biserica pe care o frecventează au discutat  cu pastorul şi cu enoriaşii despre ceea ce s-ar putea face pentru aceşti oameni, călăuziţi fiind de credinţa că, a fi creştin, înseamnă să-i ajuţi pe cei aflaţi  în  suferinţă, în nevoi.
                    Anul trecut, dar şi anul acesta, au sosit în ţară, din Minnesota, 12 persoane, pentru  a înfăptui ceea ce si-au propus, ajutaţi fiind  de 2 nepoţi de-ai lui Petru : Octavian Firezar şi Ionu Mihuţa, ai căror bunici locuiesc în Valea-Crişului. Se cuvine să scriu numele celor 12 persoane: Dean Mahlsteds,  Evan Mahlsteds, IsaianMahlsteds, Mark Tiemann, Michael Tiemann,  Jason Johnson, Michael De Vowe,  Randall Swenson,  Aiden Swenson, Kevin Schneidermann, Arron Schneidermann,  Petru Firezar.
                         Cei 12 inimoşi au ajutat şase familii din    Valea-Crişului, Ponoara, Bucea, Negreni, au   construit o casă pentru o femeie văduvă,   alteia i-au adus lemne pentru iarnă, le-au tăiat şi le-au aranjat.
                           Copiilor orfani le-au cumpărat haine, rechizite pentru şcoală, jucării, dulciuri şi, le-au dăruit multă afecţiune, dragoste.                  Unui grup de fete cu vârsta peste 12 ani le-au ţinut o conferinţă   tinerele fiind îndemnate să-şi asculte părinţii pentru ca drumul lor în viaţă să fie luminos, presărat cu fapte bune.
                           Empatizând cu cei aflaţi  în suferinţă sau nevoi, toţi au reuşit să le dăruiască lumina, căldura sufletească, bucurii, speranţe şi încredere. Munca lor va continua şi următorii ani, când,vor reveni pentru a da  o mână de ajutor şi altor familii nevoiaşe.
Exemplul acestor oameni ne face să înţelegem  cât de simplu, de limpede, de evident şi de superb    este rostul trecerii noastre pe pământ.
                                        Prof. Luminiţa Izdrailă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu