luni, 24 februarie 2014

BRÂNCUŞI - IUBIRE INFINITĂ

                         „Creez frumusețea, nu vreau ca o statuie să strivească,   vreau ca să inspire dorința de a fi mângâiată.”




                Nu l-am uitat pe Brâncuși nici anul acesta și , la aniversarea celor 138 de ani de la nașterea genialului  sculptor, împreună cu un grup de copii talentați, am aranjat o mică expoziție cu lucrările lor de artă, inspirate de operele brâncușiene. Elevii de la Bratca și Beznea au modelat din lut alb, la cercul olarilor, condus de tânăra profesoară Maria Hasas,  Masa Tăcerii,  Poarta Sărutului și Colana Fără Sfârșit.       
                 Mateaș Ionuț, elev în cls. a VIII-a, un viitor artist foarte talentat, visează să zboare la bordul unui avion proiectat de el dar,  până la împlinirea visului, peste ani, Ionuț a construit un model superb de avion, folosind cunoscuta metodă origami.
            Prichindelul din cls. a II-a, Negru Mihai, a modelat din plastilină doua mașini din categoria utilajelor grele: o rabă și un excavator.
                Arta, operele de artă, prin frumosul, prin armonia pe care o exprimă, sunt izvorâte, sunt coborâte, prin creatorii lor, din Eternul căruia îi sunt ca niște imnuri.

                Geniile noastre, spirite superioare, care au ajuns cu privirea dincolo de materia concretă ce ne înconjoară , ne vorbesc…







2 comentarii: