miercuri, 23 august 2017

VARĂ CANICULARĂ, RĂCOARE ÎN BIBLIOTECĂ


Canicula verii i-a ţintuit, pe majoritatea copiilor, în casă sau, de multe ori, la umbra copacilor aflaţi în gradina din spatele casei sau,  din pădurea cea mai apropiata de sat. Cei mai temerari, însă, au venit aproape zilnic la bibliotecă,  bucurându-se de  răcoarea ei primitoare,  de jocurile  de puzzle, monopoly, şah, de accesul zilnic la internet, la jocuri, muzică sau filme.
Cei mari au rămas cu orele   în compania unei cărţi captivante sau relaxante. Pe gustul celor mici  dar şi al celor mai mari  au fost  poveştile citite, cu voce tare, chiar de ei: "Talentata Clementina" de Sara Pennypacker,  "Pânza Charlotei"  de E.B.White, "Matilda", "Marele urias prietenos",  "Charlie şi marele ascensor de sticlă" de Roald Dall, " Cronicile din Narnia" vol. 1 ,2, 3  de C.S.Lewis,  în frumoasa traducere a scriitorului Radu Paraschivescu, prietenul cititorilor noştri.
Filmuleţele de pe youtube  i-au amuzat . Activităţile noastre continuă  cu noi excursii şi concursuri.   Vremea fiind mai răcoroasă,  aştept cât mai mulţi cititori,   iubitori ai lecturii, dornici de noi aventuri imaginare, iubitori ai frumosului, ai naturii, ai drumeţiilor.

















Un comentariu:

  1. Ma bucur sa vad ca biblioteca este plina zilnic de vizitatori si ca mereu sunt invitati si sfatuiti sa citeasca o carte ,sa fie politicosi ,educati si buni.De fapt nu ai ce sa nu-ti placa la biblioteca Bratca deoarece fiecare coltisor este special si nu trebuie sa uitam ca cine are carte are parte de o viata mai buna si mai frumoasa.ANI.

    RăspundețiȘtergere