marți, 29 august 2017

MIŞCARE, VESELIE, BUCURIE ŞI PRIETENIE

O zi  superbă  de august,  cu soare blând, cu cer senin, fără nori, o după-amiază  optimă  pentru  mişcare,  pentru jocuri sportive , în inima naturii. O zi minunată, în care,  le-am dat întâlnire  copiilor,  încă în vacanţă,  în grădina din spatele bibliotecii.  Le-am pregătit 10 saci mari în care  trebuiau  să alerge, pe o distanţă stabilită, pe iarbă, pentru evitarea accidentarilor. Copiii au primit provocarea, inedită, de altfel, pentru ei, cu entuziasm şi curiozitate, şi, s-au distrat copios, încă din secunda în care, Rareş, profesor de sport, le-a dat startul.
Pentru  biciclete, trotinete, triciclete, skat board-uri, ne-am deplasat pe platoul din spatele şcolii. Fiecare  participant,  a parcurs traseul de pe platou, individual,  fiind obligaţi să ocolească cercurile, trasate cu creta roşie, la  distanţe diferite.
Noi, spectatorii,  am susţinut sportivii curajoşi  cu aplauze şi încurajări, ca la meciurile de fotbal.  Atmosfera s-a încins  iar copiii, ambiţioşi dar şi cu emoţii evidente, au parcurs traseul, fiind concentraţi şi foarte atenţi să ocolească fiecare cerc marcat.

La final, şi-au refăcut energia cu banane, cu bomboane  şi-au potolit setea  cu apă  răcoroasă de izvor.  Ne-am despărţit cu îmbrăţişări şi cu dorinţa lor expresă  de a repeta activitatea din acea zi, o activitate frumoasă, reuşită şi palpitantă.


Un comentariu:

  1. Pe linga faptul ca in unele activitati este incurajat cititul si lectura de data asta dna Luminita a incurajat copii sa faca sport in aer liber .Pe buna dreptate ca atmosfera s-a incins asa de tare incit emotiile si spiritul de competitie s-a transmis si la cei doi catelusi care alearga ca la un concurs veritabil.Felicitari participantilor si organizatorilor.Ca de obicei cu multa stima si respect Ani.

    RăspundețiȘtergere