duminică, 3 aprilie 2016

ŞCOLĂREII DIN CLASA ÎNTÂI, ACTIVI, INVENTIVI, BINE PREGĂTIŢI, VESELI ŞI FERICIŢI


                    Primăvara, atât de mult dorită, a fost, din nou omagiată, de data aceasta, de cei mai mici şcolari din clasa I.
                             Frumoşi, cu ochii inundaţi de raze de soare,  cu o veselie debordantă, au dat viaţă spaţiului din bibliotecă, l-au încărcat cu gingăşia vârstei lor, l-au înnobilat prin comportamentul lor elegant. Două ore m-au impresionat prin agerimea minţii lor,  prin bogaţia vocabularului  şi a  cunoştinţelor, prin puterea îndelungată de concentrare la întreaga activitate.  D-na lor,  Prof.  TEODORA  BRADEA  şi-a desfăşurat lecţia de româna  despre poeta OTILIA CAZIMIR, o lecţie bine structurată, bogată, prevăzută cu multe surprize plăcute, generatoare de bucurie, entuziasm şi fericire.                   
                            Cei 18 prichindei, şcolărei şi şcolăriţe, s-au descurcat cu brio la toate probele de literatură, de memorie, de înclinaţii artistice: actorie  şi  desen.  Sunt convinsă că doriţi să-i cunoaşteţi pe aceşti năzdrăvani de copii cu prenume care mai de care mai muzical : George,  Antonia,  Diana, Raluca,  Adi,  Lorena,  Clara, Fabriţio,  Ioana,  Stefan,  Raul,   David,  Paula,  Maria,  Larisa,  Izabela,  Ruben şi  Aura.  Lecţia a început ca o joacă . D-na prof. le-a dat câte un balon, pe care l-au  spart si au descoperit, fiecare, o strofă din poziile Otiliei Cazimir.     Au citit  versurile, au lucrat pe fişe, au primit  bileţele cu titlul unei poezii, pe care le-au lipit pe un poster, apoi au colorat.  Li s-a mai pregătit şi o serie de ghicitori la care şcolăreii s-au amuzat copios.

                              Lecţia s-a terminat  cu porţia de dulciuri, pentru refacerea energiei, cu sărutări şi îmbrăţişări tandre, dar şi cu promisiunea că vor reveni  pentru a deveni şi ei posesorii unui permis de bibliotecă şi pentru a  împrumuta cartea dorită. Felicitări dragi copii, felicitari d-na profesoară şi mult succes în nobila profesie.













Un comentariu: