luni, 25 aprilie 2016

SĂPTĂMÂNA ,, ŞCOALA ALTFEL’’


                               O  avalanşă de elevi a inundat biblioteca   în fiecare zi din săptămâna 18- 22 aprilie. Luni, au sosit elevii  clasei a IV-a împreuna cu d-na prof. Irina Negru. Au confecţionat coşuleţe şi au pictat ouă ca să fie pregatiţi la sosirea iepuraşului.
                              Micuţii de la Şcoala Gimnazială Beznea, însoţiţi de d-na prof. Livia Coste, au poposit două ore, unii bucurându-se de bogăţia cărţilor din bibliotecă, alţii, antrenându-se la o partidă de şah sau puzzle.
                              Clasa a VII-a de la Liceul din Bratca, împreună cu d-na dirigintă, prof.  Alexandra Lascu, au devorat volumele de pe rafturi,  albumele, enciclopediile, fiecare după preferinţe. Au răsfoit şi citit  chiar şi din cărţile şi revistele în limba franceză,  spre marea mea bucurie şi, le-am amintit cuvintele  memorabile  ale  scriitorului Alexandru Paleologu din  volumul: Alexandru Paleologu în dialog cu  Filip-Lucian  Iorga  "Breviar pentru păstrarea clipelor"
                            ,,Franceza este disciplinatoare  şi obligă mintea să se supună unor rigori extreme şi consecvente. Este limba cea mai satisfacatoare pentru inteligenţă. Are virtuţi specifice, de suculenţă, de voluptate şi de precizie expresivă.Timp de opt secole, a fost unica limba de civilizaţie.”
                               Încântaţi şi fericiţi au fost şi elevii Şcolii Primare din Şuncuiuş, însoţiţi de doamnele prof. Lazău  Florina şi Toderaş Florentina. Şcolarii au venit pentru a doua oară la atelierul de creaţie condus de tânara Anamaria Paşcoi care le-a pregătit o mulţime de figurine: iepuraşi, ouă, fluturi, flori, din gips, iar  copiii le-au pictat cu pasiune şi talent. După porţia de  energie, copiii au  dansat pentru a ne demonstra că sunt adavaraţi artişti.
                              Bref, cum ar spune D-l Radu Paraschivescu, a fost o săptămână frumoasă, bogată, încărcată cu emoţii, cu bucurii şi cu  surprize plăcute.

                              Le doresc, elevilor  şi profesorilor, vacanţă plăcută, cu timp frumos. Tuturor cititorilor şi colegilor bibliotecari care şi-au sărbătorit ziua în 23 aprilie, le urez Paşte  Fericit, Luminat cu Bucurii.









Un comentariu:

  1. Paste fericit tuturor copiilor,doamnelor profesoare si invatatoare si nu in ultimul rind doamnei proF Luminita multa sanatate ,bucurii alaturi de cei dragi si un Paste binecuvinat de Dumnezeu. Cu drag Ani.

    RăspundețiȘtergere