marți, 14 august 2012


   HAMBURG  LA  BRATCA



                        La sfârșitul lunii iunie au sosit la Bratca, din Hamburg, Germania, 16 fete și 4 băieți însoțiți de profesorul STEPHAN  WOLL WEBER.Tinerii urmează cursurile post-liceale de asistenți sociali. Zilnic, după un program bine stabilit, merg la ”Centrul de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap” unde îi  ajută pe bolnavi utilizând metodele studiate la cursuri: plimbări prin natură, jocuri cu mingea, exerciții fizice, finisarea cu smirghel a unor obiecte din lemn, muzică, pictură, dansuri. Munca lor are, întotdeauna, un efect benefic asupra bolnavilor, schimbandu-le, într-un mod miraculos, starea psihica și fizică.

                      După activitatea stabilită în programul zilnic vizita la bibliotecă a devenit o obșnuință, dar și o necesitate. Bucurându-se de spațiul generos discutau despre programul zilei urmatoare, doreau să știe cât mai multe despre localitatea noastră, despre tineri, despre locurile pe care ar fi putut să le viziteze, apoi, ”luau cu asalt” calculatoarele, navigau pe internet să-și contacteze  prietenii rămași în Hamburg. Doreau să fie bine informați și cu noutâtile din orașul natal.

                       Înaintea plecarii, încântați și mulțumiți de experiența acumulată după cele 11 zile petrecute la Bratca, elevii au oferit bibliotecii căteva volume cu cele mai noi traduceri din engleză, dedicate tinerei generații.


foarte concentrati sa afle noutatile din Hamburg

fetele vor sa localizeze Bratca pe harta

pe skype cu prietenii

cum e vremea la Hamburg ? 

prof. Stephan pe mess cu familia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu