miercuri, 18 aprilie 2012

Pe urmele celor doi mari prieteni : Eminescu si Creanga

     Biblioteca ofera prilejul de a desfasura intr-un cadru deosebit fata de cel al clasei , activitati ce raman pentru mult timp in mintea si in sufletul copiilor.
     Doua astfel de activitati au desfasurat elevii claselor a II - a si a IV-a de la Liceul Teoretic Bratca , sub indrumarea doamnei prof. Teodora Bradea si a doamnei inv. Viorica Bradea , cu prilejul sarbatoririi zilelor de nastere a celor doi mari scriitori - Mihai Eminescu si Ion Creanga.







     Prima activitate intitulata ,, S-a nascut un Luceafar" s-a desfasurat in data de 15 ianuarie 2012 si a cuprins : prezentarea in power point  a vietii si operei marelui poet , expozitie de desene inspirate din poeziile lui Eminescu , recitari din lirica eminesciana , concurs din biografia si opera Luceafarului poeziei romanesti si premierea participantilor.

     A doua activitate , ,,Martisorul literaturii romane " a avut loc in data de 1 martie 2012 . In aceasta zi , fiecare baiat a purtat numele Nica si fiecare fata s-a chemat Smarandita , pentru a fi mai aproape de copilaria si nazbatiile lui Creanga .

     Elevii  clasei a IV-a au prezentat in fata colegilor mai mici date despre viata si opera marelui povestitor .


 Replica celor din clasa a II-a au fost versurile prin care s-au prezentat ca personaje din povestile lui Creanga , iar dupa aceea cele doua clase au cantat impreuna ,, Pupaza din tei ".

Un moment ,, gustat " de cei prezenti a fost dramatizarea ,, La cirese" .


     Activitatea s-a incheiat cu premierea participantilor , dupa care copiii si-au facut poze de grup .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu