luni, 16 ianuarie 2012

Dor de EMINESCU

     Iubitorii de poezie au fost invitati prin afisele impartite prin comuna sa vina la biblioteca comunala pentru a asculta muzica pe versurile eminesciene : corul Madrigal , Tudor Gheorghe , Doina si Ion Aldea -Teodorovici si  recitari din poeziile lui cele mai cunoscute .
     Am pregatit impreuna cu doamnele invatatoare Viorica Bradea si Teodora Bradea o expozitie cu desenele scolarilor inspirate din poeziile eminesciene , cu volumele de proza si versuri ale lui Eminescu sau cele inchinate lui . Au sosit  copiii , d-l primar Adrian Mateas , localnici ,cadrele didactice : Ana Gaboras, Florica Tatar , Ioan Groze , Gheorghe Iordache  , Olimpia Trempe cu nepotelul Jacob , tanara pictorita din Beznea studenta la medicina , Andreea Caba.
     Copiii au recitat cu multa pasiune : Dacian - ,,Ce te legeni '' George - un fragment din ,,Scrsoarea III '' , Raul - ''Luceafarul'' un fragment . D-l Iordache a recitat si a cantat ,,O ramai ..." si ,, Sara pe deal '' . Daria a pregatit o scurta biografie cu date din viata si activitatea poetului .
     Toti participantii au cantat indragitele melodii , in timp ce pe ecranul laptop-ului se derulau imagini de vis si se auzea vocea profunda a lui Sadoveanu recitad ''Sara pe deal''.
D-l prof. Groze ne-a pregatit o surpriza deosebita : ,,Luceafarul'' tiparit in format liliput . D-l primar , Adrian Mateas a apreciat prezenta participantilor si i-a laudat pe elevi pentru dragostea manifestata pentru lectura , penru poezia eminesciana . D-na invatatoare Viorica Bradea a admirat participarea activa  a copiilor , chiar si a celor veniti  doar in vacanta la bunici .
     Sunt convinsa ca fiecare participant a plecat acasa cu o mare incarcatura emotionala in suflet . In Caietul de onoare , d-na doctor Maria Suciu , mamica a doi copii talentati , prezenti si ei la activitate , a scris: ,,Eminescu a fost , este si va fi cel mai mare poet al romanilor . Mi-au placut intotdeauna poeziile si proza lui si-l voi citi in continuare cu mare placere''.

                    Ne va fi mereu dor de DOMNUL EMINESCU.




Domnul Iordache cantand Sara pe deal



Participanti de toate varstele
Dacian recitand ,, Ce te legeni ... "

George recitand


Domnul Groze cu surpriza promisa
Expozitie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu