luni, 16 ianuarie 2012

Clubul de vacanta

     Anul acesta vacanta de iarna a elevilor a fost diferita , mai generoasa , mai ofertanta , deoarece , la biblioteca , intr-o atmosfera placuta , primitoare , au ascultat povesti  : ,,Micul Print''de Saint Exupery , ,,20.000 de leghe sub mari ' de Jules Verne in format  CD , au citit cartile care-i pasionau , au rasfoit albumele de arta . La clubul de vacanta au mai venit si mamici , bunici cu nepoti.                                   Pentru prichindei , desenatul , coloratul , ascultatul povestilor , a fost o mare bucurie , o incantare . Scolarii au scapat de grija temelor si s-au relaxat jucand sah , scrabble , puzzle , crosswards sau maroko.
     Sahul fiind preferinta mai multor copii , am hotarat organizarea unui campionat . Ideea i-a entuziasmat si s-au oferit sa anunte  cat mai multi copii si , chiar sa aduca sahuri , pentru cazul in care ar fi fost nevoie . Am stabilit ziua campionatului pentru 9 ianuarie . Din cei sositi , 10 s-au asezat la mesele cu sahuri in ordinea tragerii la sorti :
  • grupa nr.1: compusa din Sturz Andreea si Sturz Mihaela ,
  • grupa nr.2 : Mateas Andreea si Chira George ;
  • grupa nr.3:Mateas Carmen si Cacuci David;
  • grupa nr.4:Nistor Daria si Gordan Raul;
  • grupa nr.5:Precup Dacian si Suciu Adrian.
Pentru runda finala au ramas in concurs Mateas Carmen si Chira George ,(aflat in Bratca , la bunici , in vacanta , fiind un sahist cu experienta : premii 1 si 2 la individual si locuri onorabile la campionatele din Turcia sau Ungaria ,cu echipa.). Carmen a obtinut victorii la campionatele scolare sau judetene .
Clasamentul a fost urmatorul :
  • Locul 1  : Mateas Carmen
  • Locul 2 : Chira George
  • Locul 3 : Precup Dacian
     In realitate , toti participantii au fost castigatori . Am admirat faptul ca si alti copii au dorit sa invete sa joace sah si , in zilele urmatoare cei mai buni jucau cu incepatorii , explicandu-le regulile  sahului .
     Inr-una din zile , le-am propus copiilor aflati in biblioteca , sa citim poezii si , pentru ca se apropia ziua de nastere a geniului poeziei noastre au ales Eminescu . Au citit pe roluri ''Ce te legeni ..." Scrisoarea III(fragment)'',Luceafarul''(fragmente) . Fondul muzical  a sporit emotiile tinerilor si au promis ca vom mai repeta asemenea momente placute de lectura . Peste doua zile au revenit la biblioteca  pentru a-l sarbatori pe Mihai Eminescu , legenda sufletului romanesc.

Jocuri relaxante


3 generatii privind imagini 3D


Copiii citind din Eminescu


Startul la concurs


Finalistii - foarte concentrati


Invingatoarea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu