joi, 16 august 2018

MAGIA SENTIMENTELOR


                                      Motto: "Să fim recunoscători oamenilor care ne fac fericiţi.  Aceştia sunt grădinarii fermecători care ne fac sufletele să înflorească “           
                                                                                                  Marcel Proust
Frumuseţe, admiraţie, preţuire, încântare, recunoştinţă, continuitate, respect, bucurie, fericire,colaborare, dar, mai ales,empatie. Toate astea şi încă multe alte trăsături comune, unesc  şi sudează una dintre cele mai frumoase relaţii între tineri, între maturi, sau, între tineri şi adulţi: PRIETENIA. Ea poate să prindă aripi încă din copilărie, sau, din perioada anilor de şcoală când, pasiunile comune îi aduc împreună ,evoluând  treptat tot mai mult, până la finele anilor de liceu .
Prietenia tinerilor adolescenţi: Ionuţ, Mihai, Larisa şi Ioana, dar mai ales, prietenia dintre IONUŢ şi MIHAI, a început din ciclul gimnazial. Toţi elevi foarte buni, s-au bucurat de timpul petrecut împreună la şcoală, la filme, în  Oradea, în excursiile organizate de ei, la activităţile extraşcolare,  în trupa de teatru în limba engleză, da, şi la bibliotecă, locul preferat de întâlnire, după cursuri, ei fiind şi pasionaţi  cititori. Ionuţ a fost colaboratorul meu permanent, ajutorul meu de nădejde, cel care a materializat multe idei, vise, dorinţe . Talentul lui  creator  a îmbogăţit şi înfrumuseţat biblioteca dându-i un aspect de  basm, încărcat cu magie, cu veselie  şi bucurie. Lucrările, creaţiile lui au fascinat sute de copii, i-au inspirat şi încurajat să-şi manifeste, si ei,  talentele, pasiunile, preferinţele, dorinţele.
 Mulţumesc IONUT  şi MIHAI  pentru generozitatea şi bucuria cu care ne-aţi însufleţit atmosfera din bibliotecă . Vă  doresc mult succes şi ani frumoşi de studenţie : Ionuţ la  Southampton University, din Anglia, Mihai, la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj –Napoca. "GAUDEAMUS IGITUR " dar, să nu uităm  nici cuvintele lui Seneca : "PER ASPERA AD ASTRA" ("Pe căi  anevoioase către stele") şi, cele ale lui Cicero: "SINE AMICITIA VITAM ESSE NULLAM"("Fără prietenie, viaţa nu există")
  










2 comentarii:

  1. In primul rand doresc sa ii felicit si eu pe Ionut si Mihai pentru rezultatele deosebite la invatatura si pentru prietenia lor.La fel o felicit pe Lumi pentru articolul deosebit de frumos despre copiii astia si despre prietenie.Eu stiu ca tu i-ai sustinut mereu pe copiii astia si pe toti care iti trec pragul,i-ai incurajat,i-ai promovat,le-ai fost si mama si prietena.Trebuie sa marturisesc ca alaturi de tine am aflat si eu ce inseamna prietenia adevarata.Alaturi de tine si de Ioana.Va multumesc si eu pt prietenia sincera si pt clipele frumoase petrecute impreuna.Va iubesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. "Sa fim recunoscatori oamenilor care ne fac fericiti" E atat de frumos acest mesaj.Tu ai facut multi oameni fericiti,copii,parinti,bunici si stiu ca multi te iubesc dar nu mai stiu cati sunt recunoscatori.Pacat ca nu sunt recunoscatori toti dar poate din cauza preocuparior marunte uita cateodata esenta.Totodata stiu ca sunt cateva persoane in jurul tau care te iubesc atat de mult incat compenseaza celelalte lipsuri.Nu degeaba ai fost numita "Farul Comunitatii" ca sa luminezi peste toti in vremuri bune sau vremuri grele asa cum un far lumineaza peste marile involburate ale lumii.Te iubesc Luminita Izdraila.Cu deosebit respect Ani Precup.

    RăspundețiȘtergere