duminică, 20 mai 2018

MUGURAŞII IUBESC CITITUL                                              Motto: "Când  înveţi să citeşti,  devii  liber  pentru  totdeauna.’’
                                                                                                                            Frederick Douglass

De la debutul Cercului "Muguraşii" întâlnirile noastre au devenit săptămânale, iar progresele micuţilor mei prieteni, evidente, ei fiind din ce în ce mai pasionaţi de lectură, de întâlnirile magice cu  personajele misterioase din cărţi. Unii vin chiar şi mai des la bibliotecă sa schimbe cartea citită  şi împrumută una noua. Cititul a ajuns, intre ei, un mini maraton fascinant, iar entuziasmul lor a molipsit  întreaga clasă. Chiar  şi cei mai mici s-au molipsit, vrând să-i copieze, mimând, cu succes, cititul captivant.  E o adevărată  încântare şi o bucurie imensă fiecare revedere cu ei . Timiditatea, de la început, s-a volatilizat,  curajul, dorinţa comunicării  şi a împărtăşirii sentimentelor trăite împreună cu personajele povestirilor citite, luându-i locul, iar  pauzele scurte, necesare, sunt adevărate explozii de bucurie şi de energie .
Pentru ca natura , împodobita în culorile fascinante ale primăverii , mângâiată de razele tandre ale soarelui, de  parfumuri discrete şi triluri vrăjite de prin pinii încărcaţi cu ozon, ne chemă afară, am încercat şi lectura pe o bancă, ospitalieră, din parcul Centrului cultural.  Experienţa a plăcut copiilor şi, urmează să o repetăm, la întâlnirea noastră  viitoare, amintindu-le  şi cuvintele memorabile ale scriitorului francez, Marcel Proust:"Probabil că nu există  zile mai fericite din copilărie, ca acelea petrecute  citind o carte extraordinară."


Puţină relaxare înainte de o nouă repriză de citit.


Aici micuţul mimează că citeşte....un joc serios pentru el.


Povestea este aproape de final.....


↗️↗️

Un comentariu:

  1. Buna draga Luminita si dragi Mugurasi.Ma bucur sa aflu ca Mugurasilor de la Bratca le plac cartile si cititul si ca munca dnei prof Luminita da roade.Eu stiu ca daca unei flori sau unui pomisor nu-i dai ce-i trebuie nu se dezvolta frumos asa ca daca acestor tineri si frumosi Mugurasi nu li s-a spune ce important e cititul si cat de minu ate sunt cartile si povestile nu ar face-o intr-un numar asa de mare si atat de des.Felicitari tuturor si succes in continuare.Cu drag Ani.

    RăspundețiȘtergere