luni, 20 noiembrie 2017

PRIMA VIZITĂ LA BIBLIOTECĂ

În săptămâna  "Şcoala altfel", elevii claselor  I şi a II-a, de la Şcoala gimnazială nr. 1 din Beznea, însoţiţi de d-na profesor  Cacuci  Rodica, au fost oaspeţii bibliotecii noastre: 15 prichindei şi prichinduţe: care mai de care mai frumoşi, cu ochi vioi, iscoditori si curioşi.  Un băieţel cu ochii de culoarea cerului,timid, mi-a dăruit un superb buchet de trandafiri, gingaşi ca si el, cu petele catifelate, multicolore şi parfumate.
 Le-am făcut cunoştinţă cu  prietenele noastre de cursă lungă,  cum simt eu cărţile, mai întâi pe cele mai mari şi mai frumos colorate, bineînţeles, ca să-i cuceresc  cât mai repede pe micuţi  şi, din dorinţa de a sădi în mintea lor, interesul, curiozitatea, îndrăzneala de a deveni şi ei pasionaţi cititori, fideli, ai personajelor  din paginile scrise cu talent şi frumuseţe, pentru toate vârstele.
Doar câteva minute au trecut de  la sosirea lor şi, micuţii s-au familiarizat cu toate comorile din bibliotecă şi, după pofta inimii, şi-au luat cărţile cele mai viu colorate, cele 3D, cutiile cu puzzle  iar, cei mai veseli si-au ales cărţile cu ghicitori "poznaşe", cum le-au botezat. După un zbor precum libelulele de la un raft la altul, prin toate camerele, atmosfera, ca prin magie, s-a liniştit  şi a devenit una de studiu, profund şi  captivant .Cu certitudine, s-au  adeverit vorbele înţelepte ale cronicarului  moldovean Miron Costin:
    "Nu este alta mai frumoasă şi mai de folos în toată viaţa omului zăbavă decât  cetitul cărţilor".










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu