marți, 31 mai 2016

TALENT LITERAR LA CERCUL DE LECTURĂ

          Descopăr, cu încântare şi emoţie totodată,  noi talente, printre adolescenţi, de data aceasta  în fascinantul tărâm al scrisului.  Cine este, cine este, talentata din poveste? O adolescentă visătoare:SARA SANDA, elevă în clasa a XI-a, membră a cercului nostru de lectură,  înzestrată  şi cu abilităţi de lider a grupului de voluntari GLT"Viitorul Bratca",  o pasionată cititoare şi un ajutor de bibliotecar de nădejde.
            Visul  Sarei e sa  devină  scriitoare, o scriitoare cunoscută  şi apreciată. De la vârsta de 13 ani a aşternut pe hârtie  povestiri  inspirate  din copilăria ei, iar acum scrie un roman  intitulat "Teritoriul" care va avea 3 volume, după mărturisirile autoarei.  Pe noi, cei prezenţi, ne-a cucerit şi ne-a impresionat cu  fragmentul din primul capitol.  La finalul lecturii, Sara a  fost aplaudată, felicitată, laudată şi încurajată de colegi, de d-na prof, Corund Monica, de mama şi bunica ei. Va ofer  spre lectură  rezumatul cărţii  şi, dorindu-i mult succes Sarei, asteptam cu nerabdare  lansarea  cărţii "Teritoriul".
Rezumat
          "Demyan e un tânăr leu având capacitatea de a se transforma în om. După cei 4 ani si 6 luni ai copilăriei, pe care i-a petrecut sub forma de  leu la Gradina Zoologica din Boise, Idaho, se transforma în leu, urmând sa-si continue viaţa în aceasta formă,dar, fiind capabil să-şi ia forma animalului, ori de cate ori îşi dorea.
      Demyan este introdus în tainele lumii oamenilor treptat, gasind-o fascinantă. Simpatia sa pentru oameni îi aduce numai necazuri din partea familiei sale şi, în special, din partea lui Ryan, fratele său mai mare care îţi dorea mult  teritoriul pe care tatăl lor îl deţinea şi pentru care va trebui să lupte cu Demyan, după ce acesta din urmă va împlini un an de la Marea Transformare.
        Pe parcurs  se vorbeşte despre dezvoltarea protagonistului, despre diferite bătălii, care vor duce la  confruntarea finală, despre dragostea pierdută,dar, şi despre familie, despre viaţă şi umanitate."
           Pe 1 iunie, Sara îşi va sărbători ziua de naştere. Îi dorim, cu mult drag, La mulţi ani, frumoşi, veseli, cu inspiraţie bogată, cu sănătate şi multă iubire.

                                    La Mulţi Ani, Sara!
3 comentarii:

 1. Ii multumesc mult doamnei profesoare Luminita pentru increderea pe care mi-a acordat-o in aceasta mini lansare a cartii mele ,dar si pentru faptul ca sustine toate tinerele talente care apartin localitatii noastre. Niciodata nu a renuntat la noi si ne-a sustinut in tot. Acum a fost primul meu moment de stralucire in acest domeniu si sper ca visul meu sa se indeplineasca.
  Stiu cu siguranta ca nu am sa uit cine au primii oameni care m-au ajutat si nu au renuntat sa creada in mine si in visul meu.
  De asemenea, ii multumesc pentru urari si pentru acest cadou!
  Sara S.

  RăspundețiȘtergere
 2. Super! Felicitari Sara! Visele pot deveni relitate, mai ales cand ai si ajutor, iar doamna Luminița face o treaba incredibila ajutand aceste talente.

  RăspundețiȘtergere
 3. La multi ani Sara,multa sanatate ,felicitari si mult success in cariera si in viata.Este adevarat ca pe linga talent este nevoie de sustinere,de incurajare si promovare iar toate aceste lucruri copiii nostri le gasesc la Biblioteca Bratca prin doamna profesoara Luminita.Cu drag Ani.

  RăspundețiȘtergere