marți, 15 septembrie 2015

O ÎNTÂLNIRE INEDITĂ , O EXPERIENŢĂ FRUCTUOASĂ

                                                                           
                   D-na Delia   Pantea, metodista noastră, a bibliotecarilor din Bihor, a avut   geniala idee de a organiza întalnirea  profesională ,  din 28 august,  cu tema  ,,Integrarea bibliotecilor în promovarea istoriei locale” la biblioteca din Diosig,  care funcţionează,   în castelul  Vichy.    D-na Delia ne-a asigurat transportul  pâna la castel cu maşina proprie.  Eram nerăbdatoare  să  admirăm  noua locaţie a bibliotecii dar, şi bucuria  castelanei  de a-şi desfăşura nobila misiune, într-un loc încarcat de istorie  de mistere  şi magie.
                  Ajunse la destinaţie, în pragul castelului ne-a întâmpinat  castelena, o doamnă înaltă ,frumoasă, cu privirea blândă şi cu un zâmbet larg, cald, primitor,  D-na  bibliotecară  Irina Durko.
                 Am fost impresionată de bogaţia colecţiilor, de cărţile noi aparute, de ideile materializate în activităţile cu copiii.

                 Pentru a ne uimi, Irina, ne-a pregătit şi  câteva surprize. Foarte placută a fost prezenţa d-lui doctor  Jozsef Szabo, un adevarat erudit, un pasionat de istorie.  Ne-a uimit prin bogaţia informaţiilor despre  Valea Ierului, despre istoria castelului, despre istoria locală: obiceiuri, tradiţii, origini, dar şi despre muzeul etnografic amenajat în incinta castelului. Talentat orator, ar fi un profesor minunat la catedra de istorie a Universităţii. Ne-am bucurat de toate exponatele muzeului, aidoma copiilor, dar şi de expediţia în subteranele castelului şi escaladarea turnului bisericii reformate, de unde am admirat splendida imagine panoramică a Diosigului. În concluzie, a fost frumos, impresionant, interesant, instructiv, distractiv, plăcut.  Felicitări  şi mulţumiri d-nei  Delia Pantea şi  colegei noastre, Irina.   Mult  succes  inimoaselor bibliotecare : Irina Durko, Irina Rugina, Terezia Kerekes, Gheri Iudit,  Atyim Lavinia,  Erdei Edith. Tuturor bibliotecarilor,  bucurii şi împliniri pe toate  planurile.






















Un comentariu:

  1. Multumesc Luminita ca ne-ai prezentat o alta biblioteca frumoasa dtn judet si alte doamne de cultura care la fel ca si tine promoveaza cultura romaneasca si tot ce e frumos si bun.Trebuie sa recunosc ca biblioteca Bratca este cea mai frumoasa ,merita vizitata si dna prof Izdraila Luminita -bibliotecara este un om minunat/

    RăspundețiȘtergere