vineri, 26 decembrie 2014

TINERII OLARI SI PREGATIRILE PENTRU TÂRGUL DE CRĂCIUN

       
        Talentaţii copii de la  Cercul  de Olărit, continuă, cu aceeaşi  pasiune, să modeleze din lut, figurine, farfurioare şi  candele.  Profesoara lor,  tânara doamnă Poli  Maria, le-a adus bijuteriile modelate de ei, tocmai scoase din cuptorul de ars special şi,  pentru că doreau să se prezinte cu ele la târgul de Craciun din Bratca, au purces la pictat, cu răbdare, cu imaginaţie şi talent.
          Pentru ca atracţia cumpărătorilor să fie mai tentantă, micii  artişti au pregătit  peste 100 de turte dulci: au întins aluatul, au decupat diferite forme, au aranjat figurinele în tăvi şi le-au copt într-un cuptor pitoresc, mostenit de Maria de la bunicii ei.  După coacere au ornat  figurinele   cu spuma albuşurilor, iar biblioteca , devenită laborator de cofetărie, mirosea îmbietor şi îmbătător a vanilie.

           Sâmbată, la piaţă,  foarte devreme, în frig, ploaie şi  vânt, elevii, îmbrăcaţi în costume  populare, şi-au aranjat, cu grijă,  pe tejghele, bogatele şi diversele lor exponate. O atractivă tombolă, un pahar cu ceai cald ,au  asigurat   succesul  vânzării.  Cu banii câştigaţi din vânzări,  elevii  vor  să-şi  petreaca , 7 zile din  vacanţa  de vară, la mare.              Felicitari tinerilor elevi  pentru seriozitate, pentru pasiune , dăruire şi  pentru talentul de  comercianţi  pricepuţi.  D-nei profesoare, Maria, felicitări, preţuire , admiraţie şi, nota 10 cu steluţă.












2 comentarii:

  1. Felicit si eu tinerii olari!Au depus o munca grea,sacrificand de multe ori timpul lor liber..Dar a meritat ,au realizat o expozitie deosebita si de mare succes.
    Sigur in spatele acestui eveniment au stat "sustinatorii nostri",domnul primar Adrian Mateas,doamna bibliotecara Luminita Izraila,doamna profesoara Chis Camelia,domnul director adj.Bradea Petru,Diana si Bobi Bradea,carora le multumim atat pentru sprijinul financiar,cat material si nu in ultimul rand moral!A fost o mare incurajare pentru noi sa va stim alaturi de noi,si faptul ca ne-am simtit pretuiti! Deasemenea multumim tuturor cumparatorilor din comuna, pentru contributia la acest proiect!Nadajdium sa va aduceti cu drag aminte de elevi ,atunci cand folositi obiectele noastre!
    Eu personal vad un mare potential in acesti copii,viitorii olari al comunei Bratca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere