joi, 10 aprilie 2014

VOLUNTARII ,,FLOARE DE COLT”, AGLT, ŞI SOMEPRO, BELGIA

             Anul trecut, în luna septembrie, am constituit grupul de voluntari ,,Floare de colţ” cu 23 de elevi, între 14 şi 18 ani. Cu toţii au participat la acţiuni de voluntariat în folosul comunităţii: au ajutat persoanele în vârstă, singure; le-au făcut cumpărături, le-au tăiat lemne în timpul iernii şi le-au depozitat lângă casă, au participat la  ecologizarea spaţiilor verzi, prin acţiunea ,,Let`s do it Romania’’,  au plantat puieţi.
Tot anul trecut, ne-a  vizitat d-l  Ton du Main din Belgia, iar la sfârşitul lunii martie a acestui an, au venit la noi,  pentru întâlnirea cu tinerii voluntari, trei  reprezentante ale AGLT: d-na Maria Prutieanu, din Iaşi - secretar AGLT, (Asociaţia grupurilor locale de tineret) d-na Toderiţă Monica Adriana din Braşov - preşedinte AGLT, şi tânăra  Keyheulen Gitte, din Belgia.
Majoritatea voluntarilor au participat la această  întâlnire , pe cât de instructivă,  pe  atât de plăcută , atractivă şi cu proiecte interesante pentru viitor.    În perioada 21-26 iulie, 2014, zece tineri din Bratca vor pleca în tabără la Muncel jud.  Iaşi, unde vor participa la cursurile de pregătire a viitorilor traineri. Comunitatea flamanda va finanţa aceste cursuri.
                       Sunt convinsă că, aceasta colaborare este de bun augur pentru tinerii din Bratca  .          










2 comentarii:

  1. ma bucur foarte mult ca fac parte din grupul AGLT...este o experienta noua si frumoasa pentru mine.Este frumos ca doamna Luminita a luat aceasta initiativa de a creea si in Bratca un grup de voluntari si ii multumim pentru asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Bravo Luminița si pt aceasta inițiativa care îi învață pe copii sa fie mai buni,mai harnici mai altruisti.Pentru cei care nu te cunosc ,vreau sa spun ca simplul fapt de a sta in compania ta te face sa fii mai bun si sa gîndesti pozitiv.
    Cu respect Ani si Dacian

    RăspundețiȘtergere