vineri, 17 ianuarie 2014

RECITIDU-L PE EMINESCU



            ,,Dacă vrei să nu te repeţi vorbind despre Eminescu ai alta soluţie la îndemâna: să-i reciteşti pur şi simplu poeziile. Vei găsi în ele , la fiecare nouă lectura, ceva surprinzător”
                                                                                      Alex Ștefănescu
           

             Urmând acest sfat atât de veridic, în zilele de 14, 15 și 16 ianuarie , cu emoții și sfiiciune, cu o imensă dragoste, am trăit copleșiți de spiritul eminescian.
           Preșcolari, școlari, liceeni și tineri din comună  au participat  la activitățile dedicate  aniversarii celor 164 de ani de la nașterea poetului, prozatorului, dramaturgului, ziaristului și gânditorului Mihai Eminescu. Liceenii au recitat ,,La mormântul lui Aron Pumnul”, ,,Luceafărul”, ,,La steaua ”, ,,Atât de fragedă". Școlarii au citit ,,Ce te legeni”,,Lacul” , ,,Floare albastra”, apoi am cântat cu toții ,,Sara pe deal”, ,,Mai am un singur dor”.
          Expoziția și prezentarea power point cu aspecte din viața si  opera  poetului ne-au întărit convingerea ca Eminescu a fost o personalitate copleșitoare, care i-a uimit, i-a impresionat pe contemporani prin inteligența sa,  prin memorie, curiozitate intelectuală, cultură, prin farmecul și bogăția limbajului.

          Nouă, tuturor, celor care-l iubim , ne este mereu DOR de DOMNUL EMINESCU.







Un comentariu:

  1. Pentru omagiul adus si in acest an de către profesoara Izdraila Luminitta împreuna cu preșcolarii din Bratca si invatatoarea lor sincere felicitări.deasemenea vreau să-l felicit si pe profesorul de religie de la Beznea pentru icoanele minunate pe care le realizează cu elevii lui cu dăruire,talent si răbdare .Daca munca acestor oameni ar fi promovată si susținută financiar mai mult de cei abilitati cu siguranță lumea ar fi mai buna.Din păcate sunt promovate falsele valori.Cu respect Dacian si Ani .

    RăspundețiȘtergere