joi, 31 ianuarie 2013

ȘCOLARII DIN SECĂTURĂ LA BIBLIOTECĂ


                                             În 25 ianuarie, elevii școlii din Secătură, clasele I-IV, împreună cu domnul învățător, VIOREL BILA, au sosit la Bratca, poposind mai întâi la atelierul de creație, apoi la bibliotecă. Câțiva elevi și-au ales cărțile preferate pentru lectură, cei mai mici cărțile de colorat și, prin rotație, cei mai mulți  au navigat pe Internet, fascinați și captivați de jocuri, de muzică, de filmulețe 3D, de informații noi referitoare la importantul eveniment de la 24 Ianuarie 1859, imagini cu Domnitorul Alexandru Ioan Cuza și cu Moș Ion Roată. La 24 Ianuarie 1859, ALEXANDRU IOAN CUZA înfaptuiește Unirea Principatelor: Țara Românească și Moldova; unul dintre marile evenimente la care a participat ION CREANGA, alături de MIHAI  EMINESCU și ION LUCA CARAGIALE. Unirea din 1859 i-a stăruit mult în minte. Cu ocazia participarii la divanurile ad-hoc a scris două povestiri: ,,Moș Ion Roată și Unirea”, „Moș Ion Roată și Vodă Cuza”.

                                  Și eu și copiii am dorit să cântăm și să ne prindem într-o horă mare, dar, îi aștepta microbuzul pentru a-i duce înapoi, acasă. Penrtu că n-am reușit să le fac tuturor permisele de cititori, școlarii vor reveni la bibliotecă cât de curand posibil. Până atunci, eu voi pregăti cartonașele colorate, iar ei își vor putea alege culoarea preferată  și, cu siguranță, o carte frumoasă și interesantă pentru citit acasă sau la școală. 








Un comentariu:

  1. Cu siguranta ALEXANDRU IOAN CUZA si MOS ION ROATA s-ar bucura cu asa romani ca voi. Ca de obicei d-na profesoara Luminita impreuna cu alti profesori si elevii lor nu uita sa comemoreze nici in eveniment important pentru poporul roman.LA MULTI ANI ROMANIA, LA MULTI ANI ROMANILOR SI LA MULTI ANI SI CELOR CARE NU UITA CE ESTE CU ADEVARAT IMPORTANT SIN VALOROS PENTRU NOI ROMANII. DACIAN SI ANI.

    RăspundețiȘtergere